Niets geregeld

Wie dan leeft, die dan zorgt. Die opvatting moet letterlijk genomen worden als u na uw overlijden uw directe nabestaanden niet met allerlei vragen en eventuele problemen wilt opzadelen.

Veel mensen hebben niets geregeld en denken dat het allemaal wel goed komt. Een positieve gedachte maar de praktijk blijkt veelal anders:

Voor nabestaanden is het veelal heel belastend en bovendien ingewikkeld om de hoeveelheid praktische en administratieve zaken waar ze mee te maken krijgen af te handelen en onderling te verdelen.

Wie neemt de leiding? Wat wilde de overledene precies?  Waar zijn alle gegevens van de (bezittingen van) de overledene terug vinden? Veelal aanleiding tot op z’n  minst gedoe maar vaak genoeg ook tot beschadiging  van de (familie)relaties.

Wie bewust leeft, doet er dus goed aan over de nalatenschap na te denken en zaken vast te leggen . Dat geeft nabestaanden duidelijkheid, ook over de gewenste verdeling en afhandeling.

Zeker als het gaat om een persoonlijke herinnering of een unieke collectie. Over de verdeling van contant geld zal als regel geen discussie ontstaan. Maar bij de verdeling van dat unieke familiestuk, de fraaie verzameling of dat specifieke horloge kunnen de emoties hoog oplopen. Het overlijden van een dierbare komt dan in een heel ander daglicht te staan. Niet de persoonlijke herinneringen, maar de pijnlijke afwikkeling bepalen jarenlang de emoties. De nabestaanden zullen het in dat geval over een ding eens zijn: zo had niemand het ooit bedoeld!

Daarom is niets regelen geen goede optie.

U kunt te allen tijde contact opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

vorige
volgende